maandag 26 mei 2014

CHALLENGES | Nummer 4

Pinterest
Taart, slingers, ballonnen, haal alles maar uit de kast! Het is vandaag PAYDAY! Wat kan de Albert Heijn mijn maandag toch goed maken, als ze eens in de 4 week het salaris storten. In mijn gedachten vlieg ik meteen naar de winkels om weer wat nieuwe kleding te halen, om bij de rest van mijn nieuwe kleding neer te leggen (in de komende blogposten zullen jullie hier meer over zien).

Ho wacht! Valt het jullie ook op dat ik het in bijna elke blogpost wel heb over sparen of in houden van inkopen. Zelfs een artikel over hoe je mood-shopping onder controle kunt krijgen. Elke keer weer vind ik het leuk om geld op mijn spaarrekening te storten, en te zien hoe het getal langzaam maar zeker toch een beetje aan het groeien is. Maar eenmaal in de stad stort ik zo in een paar seconden dat geld weer op mijn gewone rekening, en foetsie is het.

Het is tijd om bewuster om te gaan met het geld. Deze salarisperiode, en ik zal even precies zijn om mezelf de komende tijd niet tegen te kunnen werken, 26 mei 2014 t/m 23 juni 2014 zal ik geen onnodige uitgaven doen. Dus geen uitgaven aan kleding, make-up en lunch. Alleen voor de hoognodige uitgaven maak ik een uitzondering, zoals rijlessen.

Note to myself: Doen alsof je je lunch bent vergeten, zodat je weer een croissantje op je werk kunt kopen? Ha. Daar trappen we dus niet meer in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten