zondag 11 januari 2015

PERSONAL | Gewoon even zeiken over die tentamens


De afgelopen week én ook nog eens de volgende week staan voor mij in het teken van mijn tentamens. Soms hoor ik mensen klagen over 2 of 3 tentamens, maar jongens, ik heb er dus gewoon 9. Eigenlijk zelfs 10, want er zat er eentje tussen die uit 2 vakken bestond. Ik ben al ongeveer 4 mental break downs ondergaan, dus wil je hier meer over weten.. Klik op de "READ MORE" button.

"Oke, nog één hoofdstuk. Ik kan dit. Nog even volhouden, dan mag je weer gaan shoppen of series kijken." Eén van mijn gedachtes deze week. Het grappige is, dat ik het meestal niet eens volhoud om een kwart van dat hoofdstuk te leren. Ik wil wel, maar..

Tentamens zijn voor mij (vast voor velen) echt iets heel vervelends. En d'r zijn altijd weer van die terugkomende feiten. Zoals dat je voelt dat je eigenlijk gewoon de hele periode al bezig had moeten zijn met dit vak. En altijd zeg je weer tegen jezelf dat je de volgende keer écht écht beter je best moet doen. En elke keer blijkt toch weer dat je dan "geen tijd" hebt om de stof eens een keer bij te houden. Natuurlijk heb je dat wel, maar je wilt niet. "Doe ik wel in de tentamenweek, tijd zat."

Leren, leren, leren en nog eens leren. Begrippen vliegen hier en daar langs m'n oren en zelfs in m'n dromen ben ik nog bezig met "intrapreneurship". En boem. M'n hoofd ontploft. Ik ben nog geen hoofdstuk verder, of ik zie het al  niet meer zitten. Het is toch teveel. Ik pak er een stuk chocola bij en ga eens lekker uit zelfmedelijden de laatste aflevering van mijn favoriete serie kijken.

In mijn hoofd weerklinken de woorden van de leraar. "Dit is geen vak die je de avond ervoor kan leren, eigenlijk is een week al te kort. Oh en het slagingspercentage is 33%."

Had dat mens dus toch weer gelijk. Hallo herkansing.

8 opmerkingen:

 1. Soms moet je gewoon even zeiken haha, fijn dat je het dan even van je af kan schrijven! Heel veel succes, je kan het!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja schrijven kan soms zo verlichtend zijn haha! Dankje, ik hoop het!

   Verwijderen
 2. haha af en toe moet je je frustraties gewoon even delen! ik ben gestopt met de opleiding, net sinds het weekend maar ken de frustraties als de beste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ik las inderdaad dat je al aan het twijfelen was! Lijkt me een erg lastige beslissing. Nu eerst maar eens even lekker niks doen zeker? En ik moet zeggen dat "stoppen" ook wel heel erg aantrekkelijk klinkt!

   Verwijderen
 3. Oh meid ik klaag met je mee!! Ik heb ook zo'n verschrikkelijke hekel aan tentamens... succes meid, je kunt het! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankje! Ja het zijn echt vreselijke dingen soms. Al bestaan er natuurlijk ergere dingen op de wereld, maar soms..

   Verwijderen
 4. Ah succes ermee. Die frustratie is zoo herkenbaar! Je kan het! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Inmiddels heb ik mijn cijfers terug, en het viel me nog mee. Gelukkig maar! ;)

   Verwijderen