woensdag 26 december 2012

PERSONAL | Irritante ballonnen & jeugd sentiment.

Ondertussen zijn sinterklaas & 1e kerstdag zijn alweer voorbij, net als de duizenden verjaardagen hier in dit huis. December zal altijd de maand van de feesten en verjaardagen blijven, maar ik heb er niks op tegen. Aangezien het alweer de 26e is vandaag, is er ook alweer bijna een einde gekomen aan december. Dat betekend bijna januari, en een heel nieuw jaar wat er aan zit te komen, samen samen met alle goede voornemens. Sporten, minder koekjes en snoepjes naar binnen werken, goeie cijfers halen.. en ga zo nog maar even door. Gewoon het standaard lijstje, en waar natuurlijk ook weer niet zo veel van terecht komt.

Al die verjaardagen van broertjes brengen niet alleen veel taart en irritante ballonnen, maar ook cadeautjes en cadeaubonnen. Cadeaubonnen van de intertoys. Zie je het al voor je? Met een kleine dreumes, van zo'n 5 of 6 jaar, tsja zelfs als ze net jarig zijn geweest is het hartstikke lastig om die leeftijden te onthouden, in zo'n gigantische winkel vol met heilig speelgoed, en nog een tiental aantal smekende kinderen. Helemaal hysterisch werd dat kind, en maar heen en weer rennen. En dan wou die weer dit, en dan weer dat. En ik moest mee. Allemaal jeugd sentiment. De meisjes-speelgoed afdeling sprong natuurlijk weer meteen in het oog, want om al dat roze spul kun je niet heen. Dat ik vroeger toch helemaal fan was van al die barbie's en poppen. En heel toevallig stond mijn basisschool juf daar ook, ze zal wel gedacht hebben. "Nog steeds niet een beetje volwassener geworden?"

Na zo'n 2 uur in die winkel door te hebben gebracht, een hoofdpijnaanval te hebben gekregen van de muziekjes die het een en ander speelgoed uit blèrt, het blijft tenslotte leuk om op al die knopjes te drukken, en een aantal Cars - spulletjes rijker te zijn, konden we weer terug naar huis. Thuis verdwenen de nieuwe spulletjes weer op zijn kamer, gepropt tussen de andere tientallen autootjes en ander spul, klaar om een spelletje op de iPad te spelen. De jeugd van tegenwoordig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten