woensdag 4 juni 2014

PERSONAL | Happy pills voor de avond4daagse

Pinterest
Het is weer tijd voor de Avond 4 daagse. Hordes kinderen in een lange luidruchtige rij zingen de straten door. Potjes met vet hopen zich op en er heeft nog nooit zoveel boven op die berg gestaan. Een meisje hurkt aan de kant, gehaast strikt ze haar veters en vervolgens rent ze weer terug naar de plaats waar ze vandaan kwam, nu zo'n 15 stappen verderop. Zakken snoep vliegen de rijen door, want daar halen de kinderen de energie en hun vrolijkheid vandaan.

Kunnen jullie je nog de zakdoek met citroen en pepermunt herinneren? Ik ben daar altijd nog door gefascineerd. Klasgenootjes konden zo blij worden door aan een zakdoekje te likken. Hoe zou dat proeven? Na al die jaren weet ik het nog steeds niet, en de vraag blijft. Tijd voor actie dus.

Aan het einde van de 4 dagen is het tijd voor nog meer snoep. Het einde is in zicht en vaders, moeders, opa's en oma's, ooms en tantes omhelzen hun kind. Met snoep. Aan touwtjes. Heel veel snoep aan touwtjes. En langzaam verdwijnen de hoofdjes daarachter.

Een goed en leuk initiatief dat lopen. Die 4 dagen. Ook best veel, die 40 kilometer in totaal. Beetje jammer van de snoep. Dat dan weer wel. Zucht.. Wat een jeugdsentiment!

PS: Heb stiekem nu toch eigenlijk wel aardig zin in wat snoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten