maandag 2 juni 2014

DIY | Geef je kamer een make-over!Ze wilde al een tijdje een nieuwe kamer, maar steeds kwam het er niet van. Afgelopen donderdag ging m'n kleine schoonzusje op kamp, dus tijd voor actie! Als eerste stap werd alle zooi wat in de kamer lag op één hoop gegooid, en gingen we het stuk voor stuk uitzoeken. Een stapeltje met "weggooien", notitieboekjes, pennen en ga zo nog maar even door. Tsjonge, wat kunnen mensen toch veel spullen hebben. Gelukkig was het daarna tijd voor het leuke deel; oppimpen! Niet veel geld tot je beschikking, maar toch een andere sfeer in je kamer willen? Hier de tips! 

Oude tijdschriften
Ga op zoek naar oude tijdschriften, bij voorkeur de Flow. Hier staan altijd wel leuke plaatjes, mooi papier en creatieve DIY- dingetjes in. Handig! Zoek plaatjes die qua kleuren een beetje bij elkaar passen en plak ze als collage op de muur. 

Tape it
Koop wat gekleurd tape van de Hema of Ikea (of waar ze ook nog maar meer tape hebben), en ga aan de slag. Plak de plaatjes op die je zojuist hebt gevonden, maar kijk ook eens verder. Dat bureautje kan ook best wat kleur gebruiken! Of tape op een kaartje in een fotolijstje! Plakken maar! 

Wat heb je nog in huis?
Kijk wat je verder nog allemaal in huis hebt liggen, of wat er nog op je eigen kamer ligt. En wat je nog kunt hergebruiken. Opbergdoosjes, potjes, je kan het zo gek niet bedenken. Maak wel een selectie van wat je het leukste vind. Een kamer vol tierelantijntjes is leuk, maar het moet geen museum worden. Koop alleen bij wat nodig is!

Out of the box met raamstickers
Raamstickers alleen te gebruiken op het raam? Dacht het niet! Plak ze op je bureau, kast of muur. Ik heb gekozen voor vlinders op de muur bij de collages, om net even wat meer effect te krijgen. En voor de hartjes op het bureau.

En verder.. 
Hang bijvoorbeeld een klamboe op voor wat extra kleur in je kamer (zijn meteen die stomme muggen ook uitgesloten). Ik heb ervoor gekozen om een papieren slinger in de klamboe te hangen voor nog wat meer kleur. 

Zie je? Niet veel geld nodig, toch een hele nieuwe kamer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten