woensdag 19 december 2012

PICTURE IT | Fotodagboek als verstop-theorie.

Op de een of andere manier zijn toetsweken gewoon niet goed opgevoed. Het ene moment denk je rustig je gangetje te kunnen gaan, met af en toe wat schoolwerk, maar met voor de rest zeeën van tijd, alles gaat goed, brave toetsweek. Maar dan.. Staat ie daar opeens voor de deur, de brutaliteit! En als je hem dan vriendelijk verzoekt om weg te blijven, dan luistert ie natuurlijk niet. Nee hoor, opeens was het zover.

Afgelopen vrijdag begon die toetsweek dan, een prachtige start gemaakt met een depressief makende wiskunde toets. En laten we nou net meemaken dat het rekenmachientje er ook nog eens mee stopt, net als je de toets bent begonnen. Hoe ik die toetsweek uiteindelijk toch nog overleeft heb, heb ik hier al eens beschreven, bomvol met tips.

Toetsweek is de ideale week van het uitstellen, dus ik ben mij als een soort van fotograaf gaan verstoppen voor de toetsweek. Kan dat? Ik heb geen idee, maar we doen wel even alsof. Een heel toetsweek-fotodagboek, speciaal voor de mensen die zich vervelen en zin hebben om plaatjes te bekijken. Het is tenslotte vakantie, dus we hebben zeeën van tijd! En voor degene die morgen toch nog een toets hebben; dan kun je dit stukje tekst voor het uitstellen gebruiken en heel veel succes nog met leren!

Van links naar rechts:

1. Zoals je ziet begon de toetsweek met een prachtige motivatie. Deze keer was het zelfs zóver gekomen dat ik mijn computertje had ingepakt, met daarop een papiertje dat ik echt absoluut níet op Facebook of Twitter mocht kijken.
2/3. Maar goed, na die verschrikkelijke wiskunde toets moest alle stress er toch even uit. Laat youtube daar nou even ideaal voor zijn. En na een leer ontwijk-tocht door het huis vond ik de oude gitaar van mijn moeder. Gitaar spelen en Christine heten gaat niet helemaal samen, maar een leuke poging was het wel.

4. Mijn moeder was ook heel blij met me deze toetsweek, want koken kan in dit rijtje niet ontbreken.
5. In de toetsweek sluit ik mezelf altijd af op m'n kamertje, en ondanks dat ik had afgesproken met mezelf om mijn mobieltje er niet bij te pakken, kon ik mezelf natuurlijk niet inhouden. Brabbel-buien tegen zo'n Siri ding brengt echt leuke uitkomsten.
6. Niet alleen mijn moeder was blij met me, maar ook de kerstman. En ook al bestaat hij natuurlijk helemaal niet, hij zal het vast leuk hebben gevonden dat het kerst-sfeertje ook in dit huis weer compleet is. Zo. Weer een uur niet hoeven te leren.

7/9. Internet-shoppen. Onmisbaar in een toetsweek. Punt.
8. Leren bij kaarslicht geeft rust, totdat je met de kaarsjes gaat spelen. Op zich is het niet een aanrader om je markeerstift boven het vuur te houden. Het plastic smelt, en de stift is uitgedroogd. Gelukkig is deze groene markeerstift helemaal niet zo mooi, en doet de roze het nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten