dinsdag 23 oktober 2012

BAKING | Ik vind het tijd voor taart

Het is weer tijd om taart te maken! Waarom? Ja dat weet ik eigenlijk ook niet. Maar laten we dan het 'ik weet niet waarom', als de reden zien. En anders zeggen we gewoon dat het altijd tijd voor taart is, en dat iedereen daar wel eens zin in heeft! Toch? Goed, laten we nou maar gewoon beginnen.


Wat heb je nodig?

50 gram boter
225 gram aardbeienjam
240 gram theebiscuit *
100 gram MonChou
125 gram basterdsuiker
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje slagroomversteviger
3 bananen
1 blik vlaaivulling aardbeien (430 gram)

Springvorm met een doorsnede van 24 centimeter




Hoe moet je het maken dan?

Eerst moet je de boter en de jam in een steelpannetje door elkaar roeren. Vervolgens moet je de biscuit verkruimelen. Dat kun je doen door bijv. de biscuit in een plastic zak te doen, en er dan met een deegroller als je agressie eruit te rollen. Als alle biscuit is verkruimeld moet je het mengen met het jamboter- mengseltje. Goed gemengd? Dan pak je je springvorm erbij, en stop je het mengseltje erin, en druk je het goed aan, met bijv. de bolle kant van een lepel. En dan zet je het in de koelkast voor minstens 20 minuten.
Terwijl het mengseltje staat af te koelen in de koelkast, moet jij alweer verder! Niks even uitrusten op je  stoeltje, nee! Huphup klop die MonChou en de basterdsuiker maar luchtig met een mixer. Daarna klop je de slagroom met de slagroomversteviger, en pas daarna meng je dit met de MonChou/basterdsuiker.
Als je dit sloom hebt gedaan, dan zijn nu ongeveer de 20 minuten wel voorbij, en kun je je springvorm uit de koelkast halen. Het hele MonChou/basterdsuiker/slagroom/slagroomversteviger - mengseltje kun je nu ook in de springvorm gieten. En daarna mag die minstens een uur opstijven in de koelkast.
En dan: bananen in plakjes snijden en erop leggen, en daarna de vlaaivulling erover verdelen. En dan, en dan, en dan; OPETEN. En ondanks dat het weer zo'n taart is die er nou niet bepaald geweldig lekker uitziet, stiekem is die dat wel.

* Tip: van die ronde Maria biscuitjes zijn misschien nog wel lekkerder!

2 opmerkingen:

 1. this looks really delicious! what cake is it? x


  skinnyfoxx.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It's MonChou cake! If you like, I can send you the receipt in english, so you can try to make it on your own! : )

   Verwijderen