woensdag 10 oktober 2012

PERSONAL | Het bijzondere gaat er zo wel vanaf.

Het is vandaag duurzaamheid - dag. Weer zo'n nationaal dagje? Jazeker.  Deze dag valt nog wel mee. Duurzaamheid. Dat betekend dat de lampen en de verwarming een dagje uitmoeten. Okee, oeps, een momentje, mijne staan nog aan.. Warme kleren aan, dat is nog niet zo moeilijk met die toetsweek; joggingbroek en XL-trui zijn mijn grootste vrienden. En nou ja, zo kun je nog wel even doorgaan met al die bekende 'denk aan het milieu' -dingen.  Het blijkt dus dat er in Nederland vandaag duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden. Nou ik ben benieuwd.

Maar deze nationale dagen,  ze worden steeds opvallender; roodharigendag, kontknijpdag, pannenkoekendag, dag van de slaap, dag van de stem, dag van het sprookje, fiets naar je werkdag, appelplukdag, en ga zo nog maar even door. Nog even jongens, en we hebben geen normale dag meer, de 'bijzondere' dagen zijn er in overvloed. Gewoon teveel zegmaar. Als er zoveel 'bijzondere' dagen zijn, gaat het 'bijzondere' er wel van af. En dat zou toch zonde zijn. Helemaal als het gaat om de dag van de slaap, wat sowieso mijn favoriet is.

Dus niks kom in actie voor de duurzaamheid! Maar kom in actie voor het terugdringen van de enorme opkomst in 'bijzondere' dagen! De écht speciale dagen moeten we zo bijzonder mogelijk maken. En zo'n duurzaamheid - dag, tja, elke dag moet je wel bewust met het milieu bezig zijn hè!

1 opmerking: