woensdag 31 oktober 2012

PERSONAL | Een echte 'happening of the day' hoor

Wat mij vandaag toch overkwam.. Ik was in alle rust op mijn kamertje wat huiswerk aan het maken. Als je huiswerk maakt, heb je altijd dat moment dat je je niet meer in kan houden om heel eventjes op facebook of twitter te kijken. Tenminste, dat heb ik. 

Ik zag daar een tweet van mij, maar die ik zelf niet had geplaatst. Ik keek nog eens, misschien had m'n huiswerk me zo erg vermoeid dat ik waanbeelden was gaan zien, maar nee, hij stond er echt. Eén of andere tweet over een kunstwerk in het Rijksmuseum. Is mijn account gehackt? Want je ziet wel vaker dat er dan andere accounts voor jou gaan tweeten. Maar nee dat was niet het geval. 

Opeens bedacht ik me dat ik laatst op de ipad van mijn vader had gezeten. En drie keer raden wie er nu op de ipad zat? Juist, mijn vader. Deze tweet was een laatste poging van een, al bijna, bejaarde man, in de hoop om nog een keer mee te doen aan het 'sociale media gebeuren'. Ik wordt daar een beetje chagerijnig van. Je eigen ouders horen geen account te hebben op facebook of twitter, dat gaat te ver. Andere ouders prima, maar niet die van mij. En al helemaal niet als ze dingen onder mijn naam posten. 

Okee. Goed verhaal.

2 opmerkingen: