maandag 16 juli 2012

TRIPS | Get your suitcase!

Vakantie. Een tijd van rust, heerlijk relaxen, cultuur snuiven in andere landen, een beetje niks doen, en ga zo maar door. Maar voordat je op vakantie gaat, moet er nog wel het één en ander gebeuren.

Laat het nou net vandaag hier in dit huisje 'inpak-dag' zijn. Om het kort samen te vatten; die dag is geen pretje. Een vader die de hele tijd zo chagrijnig als een holbewoner door het huis loopt te stampvoeten. "Hoe kan het toch, dat jullie elk jaar meer in die auto proppen?" "Het pas niet!"
Een moeder die op zoek is naar die ene paar laatste dingetjes. "Waar is het luchtbed?" "Heh potverdikkie, waar heb ik dat inklapbare wasrek nou gelaten?" En dan heb je nog de twee broertjes, die heerlijk onder uitgezakt een beetje zitten de gamen en chips te vreten. "Die chips moet nog even op hoor, ik ga geen half leeg gegeten zak meenemen."

Zo gaat het normaal, maar vandaag was het anders. We begonnen al behoorlijk vroeg met het inpakken, en alles ging rustig zijn gangetje. En alles past zowaar in de auto en het karretje, een wonder! Mijn vader kwam zelfs weer met de woorden "er is ruimte over" naar binnen. Ik wou echt dat ik dat had opgenomen. Toch zul je straks zien dat er weer van alles mist.
En ook mijn ene (!) broertje hielp ontzettend goed mee. De spullen vlogen door het huis door, zo snel ging alles.

Wat ik op de 'inpak-dag' doe? Ervoor zorgen dat al mijn tijdschriften, boeken, schoenen, tassen, make-up, zonnebrillen, jurkjes, rokjes, bikini's, shirtjes, topjes, broeken, shortjes in die auto komen. En ach, als daarvoor een slaapzak weer terug het huis in moet, dan zal dat maar moeten he. Nee grapje, ik helpt natuurlijk als de 'perfecte dochter' mee met het inpakken, kokkerellen en opruimen.

Tsja, ondertussen merk ik nu toch wel echt dat ik die laatste keren beter niet naar de stad had kunnen gaan. Veelste veel kleren gekocht weer door die sale overal. Volgens mij kan ik alles niet eens aan, maar daar hebben we natuurlijk een oplossing voor; drie keer per dag omkleden!

Iniedergeval, ik ben dus de komende weekjes, even 'offline' op deze blog, want dit meisje gaat heerlijk vakantie vieren in het hopelijk zonnige Frankrijk. De laptop wordt wel meegenomen, woehoe films kijken in de auto, maar ik heb geen idee hoe al dat wifi zooi geregeld is daar. Misschien komt er nog wel een artikel vanuit Frankrijk, en anders komt er daarna wel weer een stortvloed aan artikelen vol met foto's en avonturen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten