maandag 9 februari 2015

HOW TO | Net als Annic rijk en succesvol zónder opleiding


De meesten van jullie zullen wel op school zitten.. En dat kost natuurlijk heel veel geld. Straks een dikke studieschuld, om nog maar eens te zwijgen over die afgeschafte studiefinanciering. Ik ga jullie vertellen hoe je net als Annic van Wonderen rijk en succesvol kunt zijn, zónder die dure opleiding. Hoe kom ik hierbij? Een tijdje geleden hield ik mijn presentatie voor het vak "presenteren" over Annic van Wonderen. Het leek me leuk om een deel hiervan met jullie vandaag te delen. 

Klik op de "READ MORE" button om meer te lezen! 

Wie is Annic?

Wie is nou die Annic van Wonderen? Annic is een echte fashionista, en is 30 jaar. Je kunt haar wel een echte ondernemer in hart en nieren noemen. Een harde werkster, zonder 9 tot 5 mentaliteit. Misschien kennen jullie haar wel van de website I love fashion News.. Zij is /hiervan de oprichtster en eigenaar. Of wat dachten jullie van haar bestseller "Masterclass ondernemen"? Het boek wat in korte tijd een enorme trend is geworden. 

Waarom ILFN opgericht?

Nou waarom heeft zij deze site opgericht? Annic was styliste voor de Grazia, en wat zij eigenlijk miste in Nederland was een site waar alle huidige trends voren kwamen, maar ook het laatste nieuws over mode. Dan doe ik het zelf wel, was eigenlijk de gedachte gang van Annic. Ze zag een gat in de markt en greep in 2009 haar kans. I love fashion news is geboren.
Een site opzetten is natuurlijk zo gedaan, maar hoe zorg je ervoor dat mensen deze site ook echt zien? Annic wist het wel. Zij maakte zelf armbandjes en zorgde ervoor dat bekende Nederlanders hiermee op de foto gingen. De armbandjes werden een trend en werden in overvloeden besteld. Uiteindelijk moest de hele familie van Annic helpen met het maken van de armbandjes om zo de bestellingen op tijd weg te krijgen.
Tegenwoordig krijgt I love fashion news maandelijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers én.. deze aantallen groeien  nog steeds.

Waaruit blijkt haar succes?
 • Nou de bezoekers aantallen groeien dus nog steeds, maar dat is niet het enige.. Het succes van Annic gaat eigenlijk maar door en door. Dit blijkt onder andere uit de uitbreiding van I love fashion news. Tegenwoordig bestaan er 6 websites. Zo heb je I love beauty news, I love vacature news, I love the blogger list.
 • Daarnaast heeft zij een webshop, de I love fashion news shop. Deze kun je niet alleen online vinden, maar heeft ook zijn real life deuren geopend.
 • Samen met haar vader heeft zij een consultancy bureau opgericht. Deze is voornamelijk gericht op bedrijven die advies willen over hoe ze social media het beste in kunnen zetten. I love fashion news valt eigenlijk ook onder dit bureau.
 • Annic geeft een aantal keer per jaar masterclasses over haar succesverhaal, met de nodige tips en tricks.
 • Ook gaat Annic veel samenwerkingen met grote bedrijven aan. Zo heeft ze onder andere samenwerkingen gehad met ING en het magazine Fashionista. Ook dit doet zij om meer naamsbekendheid te krijgen.
 • Het is alweer een aantal weken geleden dat “De wondere wereld van Annic” op RTL4 te zien was. Een show die een kijkje geeft achter de schermen van Annic van Wonderen. Zo zie je bijvoorbeeld dat zij aanwezig is bij Hollands next topmodel, naar wat voor events ze gaat en tot hoelaat ze eigenlijk wel niet bezig is met haar werk.
 • Je kunt Annic elke werkdag om half 10 in de ochtenshow van Wild Fm horen, hier vertelt zij het laatste breaking fashion news.
 • En natuurlijk haar boek "Masterclass Ondernemen". Ik geloof dat ondertussen de 4e druk alweer bezig is. Ongeloofelijk hoe snel dat is gegaan. 
Hoe: geen opleiding wél succes 
 • Uit onderzoek is namelijk gebleken dat succes op school heel wat anders is dan succes met je carrière. Zo heb je voor succes op school competenties nodig als nauwkeurigheid en moet je ordelijk zijn, maar om succes in je carrière te hebben moet je drang hebben om te profileren en moet je assertiviteit bevatten.
 • ‘Niet alleen denkkracht, maar ook daadkracht en motivatie maken iemand tot een talent. Iemands motivatie weegt zelfs zwaarder mee bij carrièresucces dan iemands opleiding. Gek hè, we zijn allemaal zo hoogopgeleid en dat blijkt helemaal niet zo belangrijk'. Zeventig procent is motivatie, ambitie. De rest is hoop.
 • Vervolgens kunnen we onderscheid maken tussen de leer georiënteerde mensen. Zij leren als ware door te vallen en opstaan. En je hebt de doel georiënteerde mensen. Hierbij is het belangrijk dat je een persoonlijk doel stelt, en een zakelijk doel.
 • Het vallen en opstaan.. Mensen moeten leren om fouten te durven maken. Mensen met faalangst zitten zichzelf in de weg om een risico te durven nemen. En daar gaat het uiteindelijk om wil je succesvol worden.
 • Ontwikkel je niet te breed, maar ga vooral de diepte in. Ontwikkel je op je vakgebied, maar ga er niet teveel dingen bij pakken. Tenzij datgene waar je mee bezig bent goed verloopt.
 • 10.000 uur oefenen: hard werken belangrijker dan intelligentie, oefenen zoveel, dan ben je expert in je vakgebied. Dit hangt wel af van de cultuur waar je in zit. Mensen in Aziatische landen kunnen dat beter dan mensen in westerse landen.
 • Hard werken en mazzel blijken beide noodzakelijk voor succes, maar er ontbreekt nog één ding: lol. Wie echt succesvol wil worden, moet vooral plezier hebben in zijn werk, want zonder affiniteit met je werk wordt het niets, zegt hoogleraar psychologie Paul Jansen. Iemand die doorwerkt in een baan die hij goed kan, maar niet leuk vindt, komt doodmoe thuis en voelt weinig betrokkenheid bij zijn werk.

Annic is niet de enige

In de mode wereld is Annic van Wonderen niet de enige die succesvol is, zonder opleiding. Kijk maar eens naar de volgende bekende mensen;
 1. Coco Chanel
 2. Michael Kors
 3. Alexander Wang 
 4. Kanye West
 5. Jason Wu 

Kortom

Motivatie blijkt veel belangrijker te zien dan je opleiding en intelligentie. Stel een persoonlijk en zakelijk doel op om succesvol te worden. En om te blijven; zorg voor die naamsbekendheid.
Heb vooral veel plezier in wat je doet, dan komt het allemaal wel goed!
Voor meer informatie over Annic en haar succes; 14 december komt dus haar eerste boek uit!

Dit is alweer het einde van het artikel; maar het begin van alles wat jíj wilt. Ik ga jullie niet vragen om nu allemaal per direct te stoppen met jullie opleiding of studie, maar ik hoop dat ik jullie in heb laten zien dat een opleiding niet de enige manier is om succesvol te zijn. Laat je niet beperken door de opleiding.

Bron: Intermediair en ILFN

1 opmerking: