donderdag 9 augustus 2012

BAKING | Chocolate sin

Heel heel soms heb je zo'n dag in de vakantie dat je even niet meer weet wat je moet doen. Zo'n dag had mijn broertje vandaag. Hij kwam op het idee om arretjes cake te maken. En dat is het zondigen waard! Arretjes cake is een cake van biscuit, onder gedoopt in chocola. Hmmm.

Mijn moeder heeft in haar kookboek nog een recept van mijn oma staan, en die wordt vandaag met jullie gedeeld. Simpel, het ziet er niet uit, maar oh zo lekker!

Wat je nodig hebt? 180 gram theebiscuit, 400 gram melkchocolade (puur kan natuurlijk ook, en meer als 400 gram is nooit erg), een beetje boter.

Wat moet je doen? Eerst even de cake vorm invetten, en dan de biscuit verbrokkelen. Wij hebben het verbrokkelen deze keer gewoon met de hand gedaan, maar het is ook heel handig om de biscuit in een plastic zakje te doen, en er dan met een taart roller over heen te rollen, dan wordt de cake wat fijner. Vervolgens moet je de chocola smelten, au bain marie is het makkelijkst. Als de chocola eenmaal gesmolten is, doe je de verbrokkelde biscuit erbij, en roeren maar! Het mengsel moet daarna in de cake vorm, een beetje aandrukken, en vervolgens een uur in de koelkast.
Snij de cake in plakjes, ja dat brokkelt ja, en.. smullen maar!

Tips

  • Smelt nog wat extra chocola, en smeer dat nog over het mengsel heen voordat je hem in de koelkast zet.
  • Lekker met een bolletje ijs, of twee.
  • Het leukste werkje; de schaal uitlikken.2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Thanks, you really should try some time! I've taken a look on your blog. It looks amazing. Do you have any tips for me? (: X

      Verwijderen