woensdag 20 juni 2012

LIST | Hoe overleef ik de toetsweek?


Helaas, helaas. We komen er niet onderdoor. De toetsweek is er weer. Wallen van hier tot Tokio, opgesloten zitten op je kamertje, in slaap vallen boven je boeken, stress, en ga zo maar door. We moeten hier natuurlijk wel levend doorheen komen, maar hoe gaan we dat doen? Ik vond wat tips! Vraag me niet waarom ik op toetsweek tips ga googelen, maar alles is gewoon leuker dan leren in de toetsweek. Ik heb de tips natuurlijk niet klakkeloos overgenomen, dus er zit een eigen draai aan.

Wij gaan de stress voorkomen!

Die stress is eigenlijk gewoon het meest voorkomende verschijnsel in de toetsweek. Even weg van die stress? Las wat pauze's in tussen je leerwerk. In die pauze kun je even een leuke soap kijken, of even een potje dansen. Even uitwapperen. Sporten is natuurlijk ook een goeie manier! Verder is het slim om gewoon op tijd naar bed te gaan, en veel fruit te eten.

Planning & to- listjes. 
Om het overzicht te houden is het goed om een to-do list te maken, zo zie je wat er nog allemaal moet gebeuren. Vervolgens kun je dit in gaan plannen. Plan ook de pauze's in, dan heb je nog een beetje om naar uit te kijken. En plan niet teveel in, dat lukt je toch niet.

Schoon werkplekje.
Mijn kamer is altijd een big big mess, tot dat moment dat ik opeens besef dat ik echt niet zo door kan leven. Zwijnenstal ofzo! Nee daar moet wat aan gedaan worden. Zorg dat je kamer en je bureau netjes opgeruimd zijn, dan heb je meer overzicht en rust in je hoofd.

Muziekjes.
Leraren zeggen altijd dat het niet goed is om ondertussen muziek te luisteren, maar ik vind het juist wel lekker. Ik heb gehoord dat je van klassieke muziek zelfs wat slimmer wordt, dus als je daar een beetje van houdt, is dat natuurlijk helemaal slim om op te zetten..

Jezelf belonen! 
Koekje hier, koekje daar, chocola..

Facebook & twitter.
Ja em, gewoon niet eigenlijk. Afleiding to the max. Maaaaar ja, je kan jezelf natuurlijk niet 100% afschermen.

Zo dat waren de tips, wie weet heb je dr wat aan. Bedenk anders maar goed dat de zomervakantie al super dichtbij is! En dan feesten, shoppen, alles! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten