zaterdag 3 maart 2012

PERSONAL | Complimentendag

Tell people about the good you see in them.
Afgelopen donderdag was het de nationale complimentendag. Ik ging net even opzoeken waarom deze dag er kwam;

Het klinkt zo vanzelfsprekend.. Een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van omplimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken! 

Nou, dat klinkt best logisch toch! Het is alleen jammer dat ze er echt een dag voor moeten instellen, zodat mensen elkaar gaan complimenteren. Wat nou als we hier nou gewoon wél een gewoonte van maken. Dat we laten zien dat die dag helemaal niet nodig is. Net als valentijnsdag eigenlijk, of in sommige gevallen; forever alone dag. Waarom zou je een dag nodig hebben om iemand te laten zien dat je om diegene geeft, of dat je van diegene houdt? Eigenlijk zou je dit gewoon het hele jaar moeten laten zien. Zullen we de uitdaging aan gaan? Gewoon altijd complimentjes geven?

Natuurlijk zit je af en toe niet goed in je vel, ben je boos, of hartstikke chagrijnig, en heb je geen zin om een complimentje te geven. Maar je dag kan gemaakt worden als precies op dat moment iemand je een complimentje geeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten