dinsdag 9 juli 2013

PERSONAL | Gezocht: 'het jaar op het witte paard'

Geen prins op een wit paard, nee. Ik ben op zoek naar het 'jaar op het witte paard'. Normaal ben ik niet zo bijgelovig, maar dit jaar misschien toch wat meer.. Wat wil je ook met die 2013. En daar blijft het niet bij. Een paar voorbeelden; de examens die 13 mei begonnen, om 13:30 uur, 13 dagen met examens, uitslag op 13 juni. En dat je dan zakt.

Hoe zorg je ervoor dat je al dat ongeluk omzet in geluk? Geluk heb je in je eigen hand, wordt soms gezegd. Nou mooi is dat. Als het dan toch in mijn eigen hand had gelegen, had ik best even de moeite kunnen nemen om dat geluk over mezelf heen te strooien, om zo wél te slagen. Maar helaas.

Of, had dit allemaal zo moeten zijn? Om te realiseren dat het anders kan? Extra beseffen hoe geweldig 2014 wel niet wordt, alles extra waarderen. De kansen worden gekeerd, zo heet dat toch in die bijgelovige wereld?

In 2014 komt het woord YOLO zo erg centraal te staan. Alle kansen die je krijgt aanpakken. En voor nu? Doen alsof het al 2014 is. Dit wordt een zomervakantie en schooljaar om nooit meer te vergeten..

Morgen om 13.00 uur een sollicitatiegesprek. Beetje jammer weer.

1 opmerking: