maandag 29 december 2014

HOW TO | Goede voornemens voor 2015

Bron: Pinterest
Ja! Eindelijk! Het is weer tijd voor een blogpost. De afgelopen tijd was het hartstikke druk op school met projectweken en ander gedoe, waardoor het bloggen er toch echt bij inschoot. Overigens is die drukte nog steeds niet weg, want de tentamenweken beginnen precies na deze heerlijke kerstvakantie. Zo heerlijk is die dus ook weer niet. Sinterklaas en kerst zijn alweer voorbij, wat de weg vrij maakt voor Oud&Nieuw.

Tijd voor actie 
Ik ben zelf een grote fan en steek dan ook met plezier een "gevaarlijk" sterretje af. Ik heb al een pakje van 100 stuks in mijn tas zitten, om even op te scheppen. Oud&Nieuw is meteen een gelegenheid voor veel mensen om de teller eens op 0 te zetten en met veel goede voornemens het nieuwe jaar te beginnen. Bij mij verwateren deze goede voornemens eigenlijk alweer na 2 uurtjes, en ik denk dat ik hierbij helaas niet de enige ben. Tijd om het deze keer dus anders aan te pakken! Want waarom zouden wij pas 1 januari beginnen met die goede voornemens? Haal die hometrainer maar vast onder het stof vandaan, want het is tijd voor actie! 

Klik snel op de "READ MORE" button om de tips & tricks te lezen! 

Tips & tricks
Hier volgen een aantal tips om jouw goede voornemens zo te maken dat jij ze ook écht vol kunt houden. Handig toch?
 1. Zorg ervoor dat je een voornemen maakt die ook echt bij jou past. Iets waar je vol de volle 100% voor wilt gaan, want anders lukt het niet. 
 2. Laat de hele wereld weten wat jouw goede voornemens zijn. Het schijnt dat je een doel beter kunt   volhouden wanneer deze bekend, dan dat je het voor je houdt. 
 3. Houd een kalender bij waarop je per dag afkruist als je je aan je goede voornemen houdt. Heerlijk gevoel! 
 4. Beloon jezelf. 
Wat mijn goede voornemens voor 2015 zijn?
 • Elke ochtend (behalve in het weekend) opstaan om 6:30 uur. Dit gaat nog heel erg lastig worden, maar ik weet dat ik het veel fijner vind als ik weer eens ritme in mijn leven heb. Tot nu toe was het elke ochtend stressen, want ik stond een kwartier voordat ik naar de bus moest op. 
 • Elke avond (behalve in het weekend) in bed liggen om 22:45 uur. Vroeg opstaan betekend ook vroeg naar bed.
 • Elke ochtend ontbijten (ja ook in het weekend). Tsja, voor de één een gewoonte, maar voor de ander iets vreemds. Niet ontbijten deed ik tot voor deze kerstvakantie eigenlijk elke ochtend. Met een beetje mazzel had ik de boodschappen gedaan en lag er nog een banaan op de fruitschaal die ik onderweg snel naar binnen werkte. Ik ontbijt nu al een week iedere ochtend, en ik moet zeggen dat het echt veel beter voelt. Die houden we er dus in! 
 • Korter douchen (7 minuten moet te doen zijn). Voorheen waren dit er 10 minuten, maar ik vind het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ben nog niet iemand die super milieubewust bezig is, maar misschien kan ik hierin dan mijn steentje bijdragen. 
 • Minstens één keer per week tijd maken om te bloggen. Ja want tijd is er niet. Dan dus maar maken. Ik merk dat ik het heel erg mis om af en toe wat van mij af te schrijven. Elke keer als ik iets meemaak en erover wil bloggen doe ik dat in mijn hoofd, maar vergeet ik uiteindelijk mijn laptop erbij te pakken. Ik wil gaan beginnen met outfit posts en de rest zullen jullie nog wel zien! 
Zit je al op die hometrainer? Heb je je koekjes en snoepjes al weggelegd? In ieder geval een heel gelukkig, top en awesome 2015 gewenst! 

Bron: meereffect.nl

4 opmerkingen:

 1. Vroeg naar bed gaan is ook zo'n dingetje voor mij. Alleen jammer dat ik dan altijd nog uren op mijn telefoon zit... Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO
  ingewm.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt hé! Voor je het weet is het alweer half 1 en de volgende dag maar klagen dat je zo moe bent. Thanks dat je me volgt! Ik volg je terug!

   Verwijderen
 2. leuk artikel! Handige tips om je goede voornemens vol te houden. Je moet er inderdaad echt achter staan, en dat van vroeg opstaan is een herkenbare! Ik heb altijd stress in de ochtend als ik naar stage of school moet omdat ik 10 minuutjes langer in bed wou liggen.. haha (: Je hebt een leuke blog, ik volg je!

  Happy new year alvast!

  Liefs, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja idd, want lekker blijven liggen is zóó heerlijk in dat zachte bedje! Lief dat je me volgt! Ik heb jou nu ook gevonden op bloglovin'!

   Verwijderen